Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I medmänsklighetens tjänst

 

 

Om vi skall kunna släcka
kriget hatiska, förgörande låga
måste vi sprida fredens vatten
var och en efter sin förmåga

i stora och rikliga mängder
eller några droppar små
alla bidrag är väsentliga
om vi en bättre värld skall få

när lågorna obamhärtigt bränner
försvarslösas och oskyldigas hud
måste vi ösa så mycket vi förmår
det finns inget bevattningsförbud




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 42 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2024-07-03 10:21



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Så bra och engagerat skrivet.
2024-07-05

    Lena Staaf VIP
Nu för tiden betraktas man med misstänksamhet om man väljer ordet fred. Du skriver fint om det!
2024-07-04

  BenGust VIP
I krig finns inga egentliga vinster.
Bara större eller mindre förluster.
Allt handlar om att minimera skadan
och på det ett efterspel.

2024-07-04

  Feminaz VIP
I dessa dagar är denna dikt aktuell. Varje människa kan vara en fredsstiftare på sitt eget lilla vis.
2024-07-04

  Anya VIP
Nää när det gäller fred finns inget bevattningsförbud. Så underfundigt förmedlat.
2024-07-04

  Öknens Ros VIP
Kampen för fred måste ständigt upprätthållas för att inte fienden ska få övertaget.
2024-07-04

  Kungskobran VIP
Fy fan för krig
2024-07-03

  Blomma-Stjärna VIP
den är så fin den här freds-dikten för den låter oss alla vara med och ge vad vi kan; droppe för droppe urholkar stenen!
2024-07-03

  Maria Sundelin VIP
Att sträcka ut en hand och att ge omtanke. Vi fyller världen med kärlek
Kramar
2024-07-03

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla och väl funna bilder
om att vi måste verka för fred
och medmänsklighet.
2024-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP