Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnenas rum

 

 

Ibland öppnar jag dörrarna
till minnenas rum

går in och ser mig omkring

de flesta är ljusa och varma
av livslust och livsglädje

skratten hänger
som glittrande prismor i taken

luften ät lätt att andas

går ut och låter dörrarna
stå öppna, på vid gavel

 

några är mörka och kalla
av sorger och motgångar

oförlösta tårar
hänger i takens spindelnät

kippar efter andan i den unkna luften

går ut och stänger några dörrar 
andra låter jag stå på glänt




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 34 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2024-07-05 09:38



Bookmark and Share


  Leif Daniel Isaksson VIP
Tack!
2024-07-05

  Blomma-Stjärna VIP
Träffande liknelse om upplevelser vi har haft som präglar vårt liv -
på köpet får vi en vink om hur man kan röra sig genom de mörkaste rum
utan att trilla ned i en mörk grop!
2024-07-05

  Eva Helene VIP
Så fint och med träffsäkra metaforer.
2024-07-05

  Gömar VIP
Scen efter scen, ljus och mörker
Talande scener, väcker minnen
2024-07-05

  Olof Lagerhorn VIP
Ja, visst ser vi ofta våra minnen så,
som avgränsade scener.
2024-07-05

  BenGust VIP
Glittrande prismor och dörrar på glänt.
Och livslust som pricken över i.
2024-07-05

  Maria Sundelin VIP
Väldigt talande
Varma kramar
2024-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP