Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörker och ljus



När dagen vaknade
hade jag inte somnat

legat i mörkret och längtat efter ljuset

när dagsljuset kom
insåg jag
att det inte var det yttre ljuset jag saknade

utan det inre som hade slocknat




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 359 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2020-03-09 12:18



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Blir berörd av din fina text.
2020-03-18

  ResenärGenomLivet
Det inre ljuset är ju det viktigaste...tänkvärd dikt...
2020-03-17

    ej medlem längre
Jättefin denna..
2020-03-16

  Lottie Ålhed VIP
Berörande ord i fin dikt
2020-03-12

  Olof Lagerhorn VIP
Originella och tankeväckande bilder
kring vad ljus är och vad det
betyder för oss.
2020-03-10

  ULJO
Så bra. Så bra.
2020-03-10

  Sommarina VIP
Inre ljus, det är viktigt att få det tänt. Fin text.
2020-03-10

  Ezmeralda
Så ledsamt.
Jag tappar det ibland, men finner det i små dagliga händelser.
Vi är ju människor som har olika känslor.
2020-03-10

  Feliaxel VIP
Det inre ljuset är viktigt för att överleva mörka tider
2020-03-10

  M.Eta
Sorglig text!
2020-03-10

    Peter Söderqvist
Det finns en melankolisk känsla i din dikt som ger den en fin känsla. Om än lite sorglig.
2020-03-09

  limerick
Så sorgligt.
2020-03-09

    Ms Salvia
Ser det som om du kämpar mot något, om så är ge inte upp..
2020-03-09

  Niliboy
Ropa på Jesus, det gör jag å lättade mitt hjärta, Frälsaren kan uträtta under! Lycka till!
2020-03-09

  Maria Sundelin VIP
Det svåraste ljuset att sakna
Kramar
2020-03-09

  Nils-Robert
Jobbig insikt. Hoppas kärleken kommer åter.
2020-03-09

  Öknens Ros VIP
Fint om mörker och ljus.
2020-03-09

  överlevaren VIP
Bra kontrast i texten om hur ljus och mörker påverkar!
2020-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP