Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är som en gammal bil





Har diverse skador i lacken

den ena lyktan fungerar inte som den ska
köar för reparation

har blivit lite stum i fjädringen
men det är inom toleransnivån

motorn är felfri
accelerationsförmågan är till belåtenhet

gas och broms är utan anmärkning
kan både rivstarta och stoppsladda

dragkroken har brustit några gånger
men alltid ersatts med en ny

jag är som en gammal bil
skall ansöka om medlemsskap
i Veteranklubben





Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2020-03-19 11:53



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Fin och positiv text som inspirerar.
2020-04-06

  charlotte VIP
humoristisk, men jag hänger inte med när jag kom till dragkroken? är vaddå?
2020-03-25

  Eva Helene VIP
Tack för detta, skrivet med humor och finess!
2020-03-23

  lila fjäderblomman VIP
Härligt, skrivet med glimten i ögat.
2020-03-22

  Lottie Ålhed VIP
Kul och tänkvärd dikt med humor
2020-03-21

  ResenärGenomLivet
Härlig text med mycket humor...
2020-03-21

  Ezmeralda
Underbar text, kan även gälla mig.
Så jag ler, du är så bra på att skriva.

2020-03-20

    Ms Salvia
Härligt skrivet! Du kommer säkerligen från en fin generation:)
2020-03-20

  wiria77
underbara rader
om livet
2020-03-20

  BenGust VIP
På Car-meetings under somrarna är veteranbilar praktiskt taget i bättre
form än nya. På detaljnivå är det millimeterpassning. Fräschör ända ut
i vingspetsarna. Okej lite från ämnet,
men det driver på bra när du diktar.

2020-03-19

  Olof Lagerhorn VIP
Bilder som klarar bilprovningen
med beröm godkänt!
2020-03-19

  Larz Gustafsson VIP
Borgward Isabella.
IFA Wartburg.
Trabant.
Austin Saloon.
Morris Minor.
Cadillac Eldorado 56.
Listan kan göras lång. Inget snack om saken. Gamla bilar är coolast.
De nya ser alla likadana ut.
2020-03-19

  överlevaren VIP
En eftertraktad modell, står sig i kurs!
2020-03-19

  M.Eta
Roligt skriven liknelse. Tuta och kör!
2020-03-19

  WyS VIP
Härligt ordat!
2020-03-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Jag tror att jag ska göra detsamma! Vilken inspiration du ger, med din kluriga dikt:)
2020-03-19

  limerick
Metaforernas mästarinna!
2020-03-19

  Lars Hedlin
En bra text full av liv och tankar!
2020-03-19

  ULJO
Jag gillar denna. Bra Marita
2020-03-19

  Blomma-Stjärna VIP
en bil är bra metafor för vår kropp och du skriver underhållande; motorn felfri!
2020-03-19

  Maria Sundelin VIP
Hoppas motorn håller länge till
Kramar
2020-03-19

  Niliboy
Mycket roligt grepp, själv gick runt två kvarter idag, orkade inte mer!
2020-03-19

  Öknens Ros VIP
Fyndig metafor!
2020-03-19

  Feliaxel VIP
Fantastisk liknelse
Hoppas reparationen blir snart
2020-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP