Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det kan inte vara jag.. eller kan det?

Jag ser bilden utav tjejen som står där. Hon står där så ensam och rädd inlåst i spegelglaset. Hon står där jag skulle stått, men hon ser inte ut som jag. Hon kan inte vara jag.... Eller kan hon?
Hennes sorg speglas i hennes ögon som är svarta som hål.
Låter jag er värkligen se?
Hennes lilla mun med fylliga läppar är körsbärsröd. Vacker och fin.
Men hon kan inte le.
När glömde jag glädjen?
Hennes kropp är smal och tunn.
Hon klarar snart inte av att stå.
Har jag låtit det gå så långt?
Hennes hår är kastanjebrunt och upptovat.
Ansiktet prytt med mörk smink.
Är det ett sätt att spegla det innre?
Hon har någonting att säga, men kan inte.
Hennes röst har slitits ut utav alla nätter med panik och skirk.
Men det gör inget, jag vet vad det är som hon försöker få fram.
Ur min mun kommer en knappt hörbar viskning
\"Mitt hjärta blöder\"




Fri vers av Ponkie
Läst 268 gånger
Publicerad 2006-07-08 19:06



Bookmark and Share


    inmeddiginålsögatkamel
Och mitt hjärta slår lite fortare nu
För att dina ord
Var så
Så vackra
Så hemska
Var så mitt i prick
2006-07-22

  *Camilla*
Så tänker jag ofta när jag ser mig själv i spegeln.
Alla dessa psykologer hjälper en inte.
Dom kan inte reparera skadan som har skett inom en.
Dom kan inte förklara för en hur man syr ihop det trasiga hjärtat
eller den slitna och nästan försvunna själen.
Man kan inte bara fixa den sådär, sådär som dom tror.
Dom tror att dom kan ge en tyg, nål och tråd, och sedan är allt bra igen.
Hjärtat blöder. Och det slutar aldrig blöda.
Det går inte att reparera skadorna som redan skett.

Fin text!!
/camilla
2006-07-13

  Glitteringly
om du delade upp texten (radbrytning och styckeindelning) och rättade till stavfelen så kan det bli riktigt fint! vissa formuleringar känns väldigt rätt.
2006-07-11

  SocialPsychoFreak
en vakker text...om en flikka jag älskar
2006-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Ponkie
Ponkie