Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett litet frö slog rot

 

 

Ett litet frö slog rot

kunde ha blivit en rak och hög fura

jorden var eländig
och blåsten pinande

blev en martall




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 449 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2022-01-10 10:42



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Alltid något, vacker på sitt sätt.
Och mitt för den delen.
2022-01-14

  Kajan VIP
En karg och stram text som jag tycker mycket om, genuin rakt igenom.
2022-01-12

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Martallar är så starka och vackra! En fin metaforisk dikt!
2022-01-12

  ULJO
Det är liv det med
2022-01-12

  Feliaxel VIP
Vanligt längs kusten
Kan ha dom mest fantastiska former
Kan jämföras med människor
2022-01-11

  Anya VIP
Så fin symbolik i din dikt. Många som blir martallar.....tror jag är en själv. :o)
2022-01-11

  Kungskobran VIP
Ha kul,
och det brinner i Martallens topp
2022-01-10

  Susen VIP
Kloka ord framför du som växer från ett frö
2022-01-10

  Niliboy
Ja, så kan man nog beskriva skapandet ibland!
2022-01-10

    Lena Staaf VIP
Så olika kan uppväxtbetingelserna vara i livet.
2022-01-10

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfullt i några få rader om hur allt
liv formas utifrån sina förutsättningar.
2022-01-10

  Sparvögat VIP
Den ägde ändock kraften att leva och växa, om än lite knotig men nog ganska fin…
2022-01-10

  Maria Sundelin VIP
Segt virke är inte fel
Kramar
2022-01-10

  Eva Helene VIP
Ja, alla får plats i vår herres hage, hög som låg.
Bra!
2022-01-10

  Solstrale VIP
Mattallrikar nej AUTOKORREKT det ska stå martallar
2022-01-10

  Solstrale VIP
Ja förutsättningar till liv är avgörande, men trots mager jordmån kan mattallrikar bli uppemot 1500år... Så en bra metafor om hur vi människor trots brist i fostran kan utvecklas till seglivade och kårleksgivande varelser!
2022-01-10

  Öknens Ros VIP
Dock växtkraft stark.
2022-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP