Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var då jag blev trädkramare

 

 

Från förhoppningarnas träd
föll ouppnådda förväntningar
som vissna löv
från en del av grenarna

ledsen och besviken
såg jag dom samlas
i en hög på marken

satte mig ner
lutade ryggen mot stammen
och funderade på att ge upp

reste mig sakta upp
och började gå därifrån

när jag vände mig om
och såg hela trädet
återkom glädjen

många blad hängde kvar
och nya var på väg ur sina hölje




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 70 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2024-05-31 10:35



Bookmark and Share


  Susen VIP
Trädens livsgivande kraft ett hopp och tröst
2024-06-04

  Max Poisé VIP
Livets cirkel! Fint naturligt skildrat!
2024-06-02

  Eva Helene VIP
Så vackert och hoppfullt!
2024-06-01

  Blomma-Stjärna VIP
misströstan byts ut mot hopp - fint!
2024-05-31

  Sparvögat VIP
Så fint ~ att se hopp i det mörka…
2024-05-31

  Olof Lagerhorn VIP
En originell bild om livets mångfald
och möjligheter.
2024-05-31

  siv birgitta.a. VIP
jag är glad att det finns träd brukar stå o krama dom när anfallen är på väg.
minna granar tittar på.
2024-05-31

  BenGust VIP
Så länge träd står stadigt
står vi stadigt.
2024-05-31

  Gunnel Eriksson VIP
Det är bra att se helheten,
sen kan man ägna sig at detaljerna.
Bra formulerad tanke.
2024-05-31

  Mats Edin VIP
Stort djup i denna
2024-05-31

  Maria Sundelin VIP
Ibland behöver vi byta perspektiv
Kramar
2024-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP