Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets väv

 

 

För varje dag som går
närmar sig väven sin fullbordan
men än finns det varp
att fylla med livets trådar

 

betraktar det som är
och påminns om hur det var

när jag ser de ljusa färgerna
och de släta, täta inslagen

så även

när jag ser de mörka färgerna
och fnurrorna på de glesa inslagen

för varje dag som går
närmar sig väven sin fullbordan
men än finns det varp
att fylla med livets trådar

jag väver, jag väver






Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 60 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2024-06-03 09:19



Bookmark and Share


  Cecilia Lindqvist VIP
En fin dikt om livets väv, en blandning av mörker och ljus. Fint att kunna betrakta det som varit men ändå se fram, med förväntan, emot det som kommer.

2024-06-12

  Sparvögat VIP
Så fint du väver livets mörker ~
och livets ljus…

I vacker vävnad
2024-06-05

  Susen VIP
Hoppingivande och berörande. Fint förmedlat
2024-06-04

  Anya VIP
Fin allegori om livet med dess mörka och ljusa inslag. Kanske börjar en ny väv när vi tror att det slutar?
2024-06-04

  Blomma-Stjärna VIP
vackra kloka och hoppfulla ord ord att tänka på - om livets väg mot fullbordan som vi är på gång mot så länge vi väver och väver på vår livsväv....
2024-06-04

  Eva Helene VIP
Så vackert och positivt du skriver.
2024-06-03

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord om att vi får försöka
göra så gott vi kan med det livet
ger oss.
2024-06-03

  BenGust VIP
Livet är kort, konsten lång.
Med konst kan livet göras längre.
2024-06-03

  Leif Daniel Isaksson VIP
så vackert målat. gillar lite extra "närmar sig väven sin fullbordan" - allt har sin tid.

2024-06-03

  Maria Sundelin VIP
Bra beskrivning av livet
Kramar
2024-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP