Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En ny dag är mig given

 

 

I sömnens mörker
var jag död

låg stilla och orörlig
i den stora tystnaden

i morgonens bleka ljus
gjorde det ont
när jag rörde mig

nyvaken insåg jag
att jag levde

längtade ljud och rörelser

hasade mig upp ur sängen
tog värktabletter

drack kaffe och åt knäckemacka

öppnade altandörren
och hörde koltrasten sjunga

log och välkomnade
den nya dagen




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 51 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2024-06-05 09:16



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Fint att vakna och inse att det bara var en nattlig dröm och istället i tacksamhet välkomna den nya dagen. Vacker text.
2024-06-07

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om att ta sig ur sin värk och välkomna en fin dag!
2024-06-06

  Öknens Ros VIP
Varje ny dag är en gåva.
2024-06-06

  Olof Lagerhorn VIP
Skönt att det kändes bättre och att
det blev en bra morgon.
2024-06-05

  BenGust VIP
Härligt att kunna se framemot en ny dag med tillförsikt.

2024-06-05

  Blomma-Stjärna VIP
så fint att låta mornandet ta sin tid och "plåstra om" sig efter förmåga och se fram emot dagen - juni har mycket att bjuda på, får vi hoppas!
2024-06-05

  Sparvögat VIP
Att vakna upp i gryningsljuset ~
höra koltrastens sång…

Så fint att famna dagens ljus
i tacksamhet…
2024-06-05

  Maria Sundelin VIP
Ibland tar det lite tid att vakna
Kramar
2024-06-05

  Kungskobran VIP
Fin dikt om förtröstan och att varje dag är ett stort äventyr
2024-06-05

  Leif Daniel Isaksson VIP
tacksamhet
2024-06-05

  Mats Edin VIP
En mysig metamorfos
2024-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP