Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dans på rosens taggar..


Soldans

En dans på rosens taggar
Nyss vaknad, lysande röd
Sakta den världen vaggar
Sköljer bort mörkrets död.

En dans på rosens blad
Den sakta påbörjar sin klättring
Smeker brunbränd vad
Gjuter hopp om vår förbättring.

En dans som lämnas över
Till månen och dess natt
En dans som sakta söver
För att solen hinna fatt.

Det var dansen, solen tog
När strålarna sökte sig ner
Och jag tror att rosen log
Med solen som kavaljer




Fri vers av Anagram
Läst 403 gånger
Publicerad 2006-12-12 13:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anagram