Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett ok av smärta


Tjänarens roll

En tjänares respekt
Inför de fjättrande kedjor
Som smitts av en herre
I adelssmedjor

En tjänares förakt
Inför begränsande tyglar
Som i ränker skapats
I slottsflyglar

En tjänares suck
Inför strypande snaror
Som taktfullt tvinnats
Av adelsmaror

En tjänares liv
För överhetens bästa
Respekt, förakt
Och en suck att befästa


Att på tjänarens axlar
Vilar det mesta.




Fri vers av Anagram
Läst 475 gånger
Publicerad 2006-12-31 01:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anagram