Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lästes på min morfars begravning.


Entropi

Det var kallt i korridoren
Men det fanns en eld i vårt rum

Runt elden berättades historier
Där satt ingen stum

Den gnistan slocknade till slut
Röken steg från den aska som fanns kvar

Det vill jag inte tro
Jag frågade alla som sade sig ha svar

Jag frågade en präst,
Men det svaret var inte bra

Jag frågade mina vänner
Och alla andra nära som jag har

Sist frågade jag en forskare
Han var tydlig när han sa
Ingen energi försvinner
Den byter form, och stannar kvar

Må din energi hitta nya vägar
Jag hoppas den letar sig ända fram till solen

Därifrån kan den fortsätta värma
Alla oss som går på jorden




Fri vers av GustavB
Läst 51 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-04-12 22:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

GustavB