Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den viktigaste uträkningen

Undervärdera, övervärdera, prisa.
Vi borde värdera och lovsjunga helt andra värden än nu.
Det som borde räknas, i denna världen och i en eventuell nästa, är väl ändå kärleken till vår nästa?
Vi kan gott vara mindre nogräknade med mycket annat, definitivt mindre beräknande, så länge vi förstår att kärleken är störst.
Det borde vi faktiskt ha kunnat räkna ut först.




Fri vers av Existenspusslet
Läst 47 gånger
Publicerad 2024-05-02 21:12



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Men varifrån kommer den kärleken?
Definitivt inte från oss själva.
Då handlar det alltså om det som The Who vidrörde i en sång: "We've gotta have faith in something bigger..."

Kärleken är inget fludium.
Dessutom är människans kärlek besudlad. Tainted love, med andra ord.
Guds kärlek är osjälvisk och totalt villkorslös. Aldrig kalkylerande. Den söker inte sitt, som det heter i 1 Kor 13.
Jesus är vägen.
2024-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Existenspusslet