Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till lill-prinsen (skriven hösten 2019)

Det må låta som jag har tappat all sans och vett.
Men jag älskar dig redan min son, fast jag dig inte har sett.
För släktskap är ibland lika viktigt som klokskap, och kärleken innehåller även mycket galenskap.
Men det finns inget visare, inget mer renande och förenande, definitivt inget finare, än kärleken.
Det är kärleken som får jorden att gå runt, det är den som får
oss att känna att det mitt i allt elände även finns något sunt.
Och utan den, min son, skulle du inte ens finnas, lova mig att du det alltid kommer att minnas.

Det kommer komma dagar då du det har svårt att förstå.
Det kommer tyvärr även dagar då du dåligt kommer att må.
Men vi är många som kommer att hålla dig kär.
Vi är ännu fler som kommer att skydda dig med vår kärlekshär.
Och för dig, din syster och din mamma kommer jag alltid att slåss.
Nåde den som försöker att komma emellan er eller emellan oss.

Från och med nu, och till mitt hjärtas sista slag.
Så kommer tankar fyllda av kärlek till dig kommer vara en del av alla mina andetag.
Och även sämre stunder kan det finnas plats för kärlekens under.
Miraklen kan komma när du minst anar det, det är vi många som vet.
Att du kommer till oss är ett av dem, och här hos oss har du alltid ett hem.
Kom ihåg det den dagen du vill flyga fritt, och att det som är mitt också är ditt.

Jag kan inte lova att alla kommer att älska dig, men lyssna på dessa ord från mig:
Sug åt dig av all värme och omsorg vi kommer att marinera dig i.
Och njut av den familjegemenskap där du nu ingår i ett vi.
Försök att ta efter det goda nära, kära och andra kommer att göra.
Men glöm gärna all dårskap världen ibland tvingar dig att se och höra.
Även jag och dina närmaste vänner kommer ibland att göra dig besviken, men
fortsätt simma, kanske finns det något bättre där bortom viken.

Och när det känns som om du drunknar eller ramlar.
När du i vilsenhet famlar.
När du tvivlar på dina förmågor.
Minns då att så länge jag och mina tjejer finns, så finns någon som försöker att hjälpa dig, och en plats här för dina frågor.
Vi kommer inte ha alla svar, men kommer vare sig för din nöd eller för dina frågor att ducka eller huga.
För framförallt är det en sak du här har, en plats där du alltid kommer att duga.
Och mer än så finns, för här hos mig, min drottning och min prinsessa kommer du alltid att vara en prins.?




Bunden vers av Existenspusslet
Läst 43 gånger
Publicerad 2024-05-05 19:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Existenspusslet