Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla har vi känt oss illa behandlade någon gång. I denna text beskriver jag mitt tillfälliga hat mot diverse myndigheter.


Avfall

Så är jag ett socialfall, ett fall till följd av statligt förfall
Avfall
En fiktion i en gråzon utan friktion
Utan tankar på vem jag är och varför jag faller låter hon mig tappa sans, balans och självdistans.

Ur fysisk reaktion föds psykisk distraktion
Eller kom det först som nämndes sist?
Vad föder vad när tydligt är att
Faller en så faller alla

Krossad illusion om ett Sverige för alla
För Sverige i tiden – en tes åt helvete framliden
I min värld bor kungar i luftslott
Sätt den röd-grön-blåa geggan i samma formation av gas
Det brinner bra om kemisk falskhet

Valser kan man dra men när det drar från otätade munläder så till den grad att inget längre är milt
behövs det bytas taktart
Tänkbart
Så glasklart jag faller igenom era skal.




Fri vers av Karin Ribbing
Läst 427 gånger
Publicerad 2005-10-15 11:23



Bookmark and Share


  Ingrid Nilsson
Idag på morgonen har jag läst denna och dina andra dikterna. Vackert. Den som kunde skriva sådan poesi!
2005-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Karin Ribbing
Karin Ribbing