Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kom regn

Kom regn och träng in i mig
Penetrera mig som vore jag
längtande, krävande, trånande jord
Lös upp mig likt isen om våren
Få mig att smälta och för mig sakta likt en flod mot havet.

Vänj mig vid att röra vid en annan flod, beblanda mig
med denna vätskefyllda, mättade, törstande tröst.
Just precis så vill jag minnas mitt liv-
Som en blandning av mättnad och törst

Regn, regn, jag ber dig!
Gör mig så våt som jag måste vara för att ta emot
vad livet ger mig.
Dränk mina sorger och lova mig evig glömska
när hjärtat svämmar över.

Du skall aldrig
Vem vill aldrig mera törsta?
Låt mig alltid känna längtan efter mer.

Den dagen då jag nöjer mig med enbart mättade svar
vill jag inte minnas
Inte minnas alls.




Fri vers av Karin Ribbing
Läst 590 gånger
Publicerad 2005-10-15 11:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karin Ribbing
Karin Ribbing