Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Historien upprepar sig....


Liksom spindeln

Liksom spindeln
fäster hon sina nät vid det tillsynes onedbrytbara
Klamrar hon sig fast
Gör hon sig osynlig –
Avvaktar

Snärjer hon in sin fångst
till oigenkännlighet
Gör hon sig sedan fort av med bytet
Vill inte såra
Inte göra illa

Lever hon så –
Avvaktande
Till den morgon uppbrottets vindar sveper in
över det bräckliga, men ändå för tillfället
älskade
nästet

Ger hon sig av
Vill inte bli sårad
Inte göra sig illa

Går hon till grannen
Fäster trådar
vid nästa illusion












Fri vers av Karin Ribbing
Läst 476 gånger
Publicerad 2005-10-21 10:30



Bookmark and Share


    viola raz
du skriver, jag sugs in.. ner..
jag gillar dina ordval och radbyten, det går snabbt och du får med mej som läsare direkt..
2005-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Karin Ribbing
Karin Ribbing