Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemligheter

Regnigaste dagen i Oktober
Det blir aldrig riktigt ljust
Lövhögar till för att sparka i
Reflexer i regndroppar stora som hemligheter

Kvävande fuktig mark gömmer lökar som ska blomma i vår
Jag gräver upp dem alla
Tusentals
Varför sätta dem där ingen får gå?

Planterar dem på nytt
En här
En
Där borta

De är alla hemligheter
Ingen vet vilken av dem som kommer slå ut i rött
Vill inte
Vill du veta?






Fri vers av Karin Ribbing
Läst 398 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-10-15 11:25



Bookmark and Share


    viola raz
...magi


"Jag gräver upp dem alla
Tusentals
Varför sätta dem där ingen får gå?"
2005-10-26

    Mystery
Tycker dikten var väldigt mysig.. :)
2005-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Karin Ribbing
Karin Ribbing