Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ALLA mina texter är färdiga. Annars skulle jag inte publicera dem.


GENSÄGELSE

ur smuts och förnedring

ska en dag resa sig

ur kamp och belägring

ska en dag resa sig

med facit i handen

men fylld av farhågor

här finns alltför många

som går på sparlågor

där gamar nu kretsar

ska duvor flyga fritt

det smutsiga grå

ska ge plats för rent och vitt

global vedermöda

blir vårt preludium

så varför bemöda

sig om ett studium?

där ulvar nu ylar

ska får få betesmark

den svage ska säga

att han har blivit stark

men fängelseceller

ska härbärgera oss

som vägrat att lyda

som inte slutat slåss

i himlen finns frihet

och evig fröjd och frid

men först blir det gatlopp

i becksvart vilddjurstid

ur stigmatisering

ska en gång resa sig

i varje fundering

så kan Du läsa mig

 

 

LARZ GUSTAFSSON 30/1 2011

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-07-23 09:51



Bookmark and Share


  anits VIP
Tänkvärt och mycket bra skrivit
2012-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP