Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den riktiga skatten!

Bortom vildvuxna blommiga och fria hagar
Långt efter forna kungar och drottningars storhetsdagar
Låg en enslig kalkgrotta av skogen gömd
Bara vilda djur nalkades annars var platsen bortglömd
Efter svunna tider från människans spår och riter
Var Kalkgrottan full av gnistrande stalaktiter och Stalagmiter

Djupt nere i dess ravin en unken lukt osar av svaveloxid
Guldgula ögon glimmar av ett utdöende släkte från jättarnas tid
Vaktandes en enorm glimmande förmögenhet
Riddare ,rövare för länge sedan borta endast väktaren vet den försvunna skattens hemlighet
Med skinande Guld och Ädelstenar från regnbågens rike
En ovärderlig skatt utan dess like!

Den mäktiga kroppen täckt av kraftiga fjäll och sylvassa klor
Tänder som svärd,en Chrysophylax i grottans mörker bor
Kanske den sista av sitt osannolika slag
Väktare av den fantastiska skatten natt som dag
Lindormen eller draken sträcker sin långa kraftfulla kropp och svans
Rättar till en riddares skelett som tappat sin rostiga lans

Draken reser sig efter vaktat sin älskade skatt som den brunnit för i många år
Staplar sakta mot grottöppningen och andas så alla tre enorma lungor frisk luft får
Draken kisar med sina reptilögon mot den guldiga glittrande solen som över horisonten vaknat
Den gamla draken känner vibrationerna från livet och vad den saknat

Fåglarnas ivriga symfoni och duetter i kör är knappast något som heller stör
Häpen blickar draken över grönskan som exploderat av färg renare än regnbågens nyans
Inser djupt i sitt inre var den riktiga skatten egentligen fanns…




Bunden vers (Rim) av Carpe Eleonore VIP
Läst 20 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-06-26 22:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carpe Eleonore
Carpe Eleonore VIP