Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

föräldrarnas lögn

ni tror att jag mår bra
när ni tvingar mig att le
ni tror ni är vad jag vill ha
och ni vägrar att inse

att föräldrar ska vara snälla och mjuka
älska sina barn över allt
vårda dom när dom är sjuka
och värma dom när det är kallt

ni borde vara stolta
över allt bra som jag kan
men istället är ni besvikna
över att vi inte är lika varran

ni trodde jag skulle bli perfekt
så som ni tycker att ni själva är
men föräldrar som gör sitt barn knäckt
är inte vädra att hålla det kärt

jag är ledsen att jag inte blev den ni vill
men jag är stolt över den jag blivit
om ni ska förlåtas ska det mycket till
för mitt hjärta är sönderrivet

ni ger mig mat och husrum
och begär ingenting i gengäld
så länge jag håller mig stum
men ändå släcker ni min eld

ni födde mig som bevis på eran kärlek
men om ni verkligen visste vad kärlek var
skulle ni väl kunna öppna eran famn
och där i värmen hålla mig kvar

nu söker jag alltid värme på annat håll
och håller mig undan er så gått det går
och ändå försöker ni hålla koll
om ni bara kunde fatta att ni inte förstår

och det här blev själva slutsatsen
en bomb som aldrig slutar ticka
och jag är tydligen inte värd platsen
som eran älskade lilla flicka




Fri vers av Jessika M. Holm
Läst 493 gånger
Publicerad 2005-08-22 09:52



Bookmark and Share


  Puzzel_25
Funderat på att skriva "rap-texter".Dina svidande ord hade blivit en bra sådan!Känner smärtan.Vet hur den känns.Är det "svarta fåret" i min familj.
Va som du är.Du gör rätt.Tids nog så förstår dom det oxå.*kram*
2005-11-25

    ej medlem längre
Bra beskrivet om de känslor och tankar man ofta kan ha, säkert skönt att få ur sig också kan jag tänka...? Duktigt att få till så många verser, på rim, och som även säger nånting vettigt!
2005-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Jessika M. Holm
Jessika M. Holm