Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
TILL VÄRLDENS BÄSTA LILLEBROR!!!!!!!!!!


familjens ängel

när mamma och pappa skriker
och klagar på alla mina fel
då ställer du dig emellan
och hjälper mig att bli hel

när jag har haft en dålig dag
och kommer hem trött och sliten
då ger du mig en bamsekram
som om du var stor och jag var liten

när jag har bråkat med en vän
eller inte sett min kille på ett tag
ritar du mig en liten teckning
och förgyller min dåliga dag

när jag sitter i mitt fönster
och önskar att jag kunde ramla ut
berättar du att jag är bäst
och att mitt liv inte får ta slut

när jag står på världens ände
och inte känner någon lycka
så ler du mot mig och säger
att jag är larvig om du får tycka

när jag sedan ler tillbaka
börjar du skratta och vända dig om
för du vet att jag ska börja kittla dig
när jag säger \"komsikom\"

när allt känns alldeles världelöst
vill du ha hjälp med dina läxor
och du smittar mig med livslust
när du läser om troll och häxor

när mina dagar börjar kännas långa
och min kropp blir alldeles lam
frågar du om jag är ledsen
och sen ger du mig en till bamsekram

det kanske inte verkar som jag tycker det
men allt är inte som du tror
och det är helt klart du
som är världens bästa lillebror




Fri vers av Jessika M. Holm
Läst 566 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-08-22 17:23



Bookmark and Share


  Puzzel_25
Sitter här med tårar o finner inga ord.SÅ fint till en gullig lillebror!
2005-11-17

    love_micke
gud vilken gullig dikt....jens är som du beskriver han här..........
2005-08-31

  Nic
Så värmande och kärleksfullt diktat!
2005-08-22

  Karl Henrik Karlsson
vilken fin dikt!
innerlig kärlek emellan syskon, fler sådana människor som din lillebror behövs i världen
2005-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Jessika M. Holm
Jessika M. Holm