Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När filmen rullas upp igen


Minns allt
När filmen rullas upp igen
För vilken gång i ordningen?

Så var det då, så är det nu
Om och om igen
När filmen rullas upp igen

Minns allt
Som tänkts och sagts igen
För vilken gång i ordningen?

Om och om igen

En film som tonsatts
i dur och i moll

Den film som spelas upp
Till synes bortom din kontroll

Där du fortfarande tror dig minnas
varje handling och replik
från var aktör

Så var det då
Så är det nu
För vilken gång i ordningen?
När filmen rullas upp igen

Likt en deg som måste ältas
igen och igen

Är den film som ständigt
rullas upp igen

En film som är tonsatt i dur
och i moll
Som för dig verkar spela
en högst betydande roll

Om och om igen
När filmen rullas upp igen








Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-05-02 08:17



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Upprepningen i texten förstärker bilden av den ständigt rullande filmen. Jag tänker att sådana filmer är de händelser som vi inte rikgti har bearbetat, smärtsamma saker, kanske tillfällen då vi tycker att vi har gjort bort oss, eller att någon har sagt/gjort oss illa.
2022-05-02

  Marita Ohlquist VIP
Bra formulerat om filmen som går i ständig repris.
Känns inte helt obekant.
2022-05-02

  Kajan VIP
Det repetitiva i texten förstärker känslan i denna märkliga, högst originella dikt. Mycket läsvärd och den slår nog an en ton av igenkänning hos många av oss människor.
2022-05-02

  Kungskobran VIP
Älta kallas det
2022-05-02

  Koloristen
En orsak till att människan "aldrig lär sig" är att hon är upptagen med en mängd oväsentligheter.
2022-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP