Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till minne av Totta Näslund


Tältprojektet


Vi äro tusenden!!
en historia om arbetarrörelsen

Framförd med tyngd och emfas

Jag är en av alla dem som minns
sitt 70 tal

Fastän ung jag ännu var
minns jag än idag

Han som med sin avgrundslika
stämma och sin mänskliga kör

Lät allas vår avsky för
mänskligt lidande från podiet
mullrande brässera

I sången som löd :
”ALDRIG MERA!!”
ALDRIIG MEERA KRIIIG!!!




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 32 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-06-28 10:16



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
60- o 70-talets social-idealism
Har drunknat i 2000-talets
liberal-kommersialism?

2024-06-28

  Larz Gustafsson VIP
Jag var dum nog att missa det. Gävle 1977.
Känner väl till musiken.

2024-06-28

  Marita Ohlquist VIP
Hans röst har tystnat, men vi kan föra hans budskap vidare med våra röster.
2024-06-28

    Lena Staaf VIP
Ord som ekar tomma i dag när krigsherrar löper amok värre än någonsin.
2024-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP