Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Den gyllene medelvägen

Ord som
Kissemiss. mjau och ko ko
Muu och krax
Wroom och tut

Ersätts helt lätt
när månader går
med orden bil
kossa, katt och gök

Därefter kommer
kråkfåglars
rätta namn
Skata, Kaja , Kråka

och som från ingenstans
ordet fiskmås

Tänk vad fort det går
ändå för en liten
att lära förstå

Från att ha pekat och
sagt titta däää!!
till att veta vad man säger
om sånt som syns och är

Längs de första
stapplande stegen

Alldeles i början
av den märkvärdiga
vägen

Där de nyfikna stegen
går med ryslig fart

Nu börjar du väl
i skolan snart??!!

Om du ska lära allt
i samma snabba takt
som dina snubblande
raska steg

Med en allt
långsammare mormor
bredvid

Ska vi nog båda
tillsammans
finna den
gyllene medelvägen





Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 26 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-07-02 09:28



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Gavial" är ett annat framsteg.
2024-07-02

  Kungskobran VIP
Fint om barns otroliga receptionsförmåga
2024-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP