Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Esther / Berikade stunder

 

Hon vaknar tidigt och rör sig tyst. Hon söker ensamheten och att få vara i den en stund. En bra bok ligger så uppslagen i hennes knä. Det doftar redan solsken och torrt gräs. Det singlar små löv som alldeles för tidigt fått släppa taget. En föraning om hösten. Det händer ofta att hennes utsikter blandas med tankar som gör att den uppslagna bokens sidor fladdrar utan sammanhang. Som en färd rakt in i en dagdröm. Hon stannar där en stund innan hon vänder tillbaka till boken och resvägen in till en annan värld.

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Elaine.S VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-08-25 08:18



Bookmark and Share


  animan VIP
Jag intresserar mig för bokuppslaget och hur det kan relatera till texten. Av det man kan läsa ut verkar det som att en person inte lyssnar (nog) på den andre, trots bedyranden om motsatsen. Två andra ord i fokus är hennes och fel. Kan det på något vis höra samman med Esthers dagdrömmerier? Nej, man ska nog inte fästa sig för mycket vid detaljer.
2023-08-25

  cilax VIP
fin
2023-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP