Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hyllning till skaldekonsten


Bardens luta

Orden bör växa ur bördig jord
fy för den torra och spruckna

Orden bör vattnas med omsorg
och mod

För att kunna börja växa och gro
ur myllan

inte bara sluddras fram på fyllan

Orden bör bevaras i en dyrbar ask
likt fröer menade att växa

Ord som förs fram
av skalder, trubadurer
och gemene man

Kanhända på ett öppet torg
ackompanjerade på flöjt, gitarr
eller kanske till och med
på bardens luta







Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 60 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-09-07 08:05



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Härlig dikt med lovsång till orden och särskilt när de framförs av en musikant!
2023-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP