Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kaos och oreda


Entropi

Oordning tenderar
att återuppstå
Vad hjälper det
att städa då?
När dammet ändå
alltid återsamlas
i nån vrå

Och det finns
roligare saker att göra!

Än att ständigt
gnugga och gno igen
När kaos och oordning
alltid ändå tenderar
att återuppstå
Vad hjälper det dej
att städa då?

När det är ett rent
Sisyfosarbete du gett dej på
Att få stenen upp för backen
Bara för att sedan
se den rulla ner igen

Kanske du bör vänta en stund
med att städa

Ja vad tjänar det föresten
ens till att städa?
När så fort du vänder ryggen till
allt ändå ständigt verkar bestå i
kaos och oreda

Så kanske det är lika bra
att börja leva livet
och att en gång för alltid
sluta städa!





Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 59 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-09-25 11:34



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Entropi; Mängden värmeenergi i ett termodynamiskt system som inte kan omvandlas till arbete
SI-dimension: L2·M·T?2·??1
2023-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP