Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


När jag vandrar längs den inre vägen Eget foto


Äppelsorterna längs lugna gatan

När oron är stor
ser jag mitt inre jag
vandra lugna gatan fram
bland radhus och
trädgårdstomter

Ser fruktträden digna
av olika sorters äpplen
Från de helt transparenta
till de ljusgröna
nästan genomskinliga
med en anstrykning av
rouge på kinden

Därefter vilar jag i tanken
en stund utanför
villan med de stora
illande röda frukterna
som tynger var gren

När jag sedan nått ända fram
till mitt eget hem och hus
Känns dagen mera ljus

Doftande av varje
äppelsort jag träffat på
längs den inre vägen




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 69 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-09-26 08:08



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ted Gärdestad sjöng på sin sista platta om Champagnegatan. Även om jag är absolutist tycker jag mycket om den sången.

Lugna gatan finns det faktiskt en gata som heter här i Gävle. I stadsdelen Andersberg. Min fru jobbade där en tid.

Kommer även att tänka på Benjamin Ingrossos fina sång om det stora röda huset...

Sångreferenser:
https://www.youtube.com/watch?v=k0-Md_JBLBU

https://www.youtube.com/watch?v=sgJ7qvEj8bI

2023-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP