Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Från en dokumentär om konstnären på SVT.


Åke Göransson

Salig salig
för att du återskapar Landala
med hundar katter och getter
som rör sig i halvhögt gräs
ett gytter av gator och gränder
levande landshövdingehus
Ragnar Strömberg gråter

Salig salig
för att modern
den trångbodda väverskan städerskan
kondenseras till färg och form
som ropar till varandra
från gatan och gården
Lars Lerin är i himlen

Salig salig
för att platser som jag känner
illumineras av ljus
Valand Lillhagen Dals-Ed
Marken blir helig
Modern lyfter av locket på kökssoffan
Arne Stubelius häpnar

Salig salig
fjärran från sig själv
på besök från mentalsjukhuset
ser han sina målningar på utställning
”Han var visst en ganska bra målare
men vart tog han vägen
den där Göransson”

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-11-02 05:34



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Underbar TV-film om denne säregne kolorist, som målade "Gud".
"Alla försvinner men själva försvinnandet finns kvar".
2023-11-06

  Blomma-Stjärna VIP
som Lena Söderkvist -
2023-11-02

    Lena Söderkvist VIP
Har inte sett programmet, men fint skrivet.
2023-11-02

  rostspik VIP
Bra text om en intressant dokumentär!
2023-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP