Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lion’s Digest

Ett lejon väntar på skolgården
Vi går hem 
Djuret skyddar
Vi är tillsammans

I köket dricker vi bubbeldricka
Den är gul kall och heter Lion’s Digest
Hon fnittrar när hon får bubblor i näsan
Vi skrattar tillsammans

Jag läser böcker med djuret som kudde
Hon omringar omfamnar mig
Hon somnar medan jag läser
Boken heter Brave Strong and Kind

På natten ligger hon under sängen
Jag kan känna hennes päls med handen
Hon snarkar lätt när jag ska somna
Jag drömmer att hon väntar på skolgården

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 25 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-07-01 03:09



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Helt enkelt bedårande.
2024-07-01

  Anya VIP
Tycker om barnets önskan om ett skyddjur. Vi är många som skulle behövt det där lejonet. Empati I orden.
2024-07-01

  Marita Ohlquist VIP
En fin text om ett barn som söker trygghet och hittar den.
2024-07-01

  Blomma-Stjärna VIP
ett lejon till skyddsdjur - det är inte dumt!
2024-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP