Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På en gisten träveranda i sommartid..


Bland vajande gräs
mitt i sommartid

På en träveranda
gisten, torr och urblekt
likt drivveden
nere på stranden
av sol vind vatten och tid

Slog jag mig ner
en tidig morgon
för att söka
börja dagen med en känsla
av tillförsikt, ro och frid

Såsom väl alla dagar
borde börja

I strimman av sol såg
jag en spindels nät

Och från varje träd
i nära skog
hördes skilda fågelläten

Humlors surr
och en kråkas kraxande flykt
över den lilla gäststugans tak

Drill och kvitter och en
ihärdig hackspetts
borrande, knackigt hamrande
slag

Så lät min morgon
så fulländat fin

Där jag satt på min
gistna veranda och lät
dagen sakta få komma





Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 21 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-06-21 09:49



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Vilken härlig miljö i sommartid
2024-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP