Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Därute väntar sommaren..



Sommaren kom
med :

Krollilja, prästkrage
och akleja

Regn, åska och sol

Bugande lupiner

längs dammande väg
bland dikesrenens
torra höga gräs

De ungas drömmar
om en ljusnande
framtids hoppfulla steg

Väntande där så tålmodig
i hagen bland björkars
fläckvisa stammar

Likt en enda
genomskinlig droppe
Vaggad fram och åter
i en utsökt daggkåpeskål

Ljusa rösters
skratt och skrän på håll

Mättade tunga dofter
av jasmin och kaprifol

och från
liljekonvaljebacken
spröda vita klockors klang

Allt så känslosamt
ackompanjerat

mellan tallars raka
stammar

Av en orangeröd
het och glödande
aftonsol










Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 17 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-06-24 10:43



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Årets bästa tid.
2024-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP